Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Nationalekonomi: Avancerad hälsoekonomi

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Nationalekonomi: Avancerad hälsoekonomi

Hälsoekonomi är ett delområde inom nationalekonomi och innebär användandet av ekonomisk teori och metod för att analysera allt som är relaterat till hälsa. Kursen ger en översikt över ett antal kärnområden i hälsoekonomi med fokus på forskningsfrågor, metoder, resultat och olösta frågor. 

Hälsoekonomi är ett delområde inom nationalekonomi och kan definieras som användandet av ekonomisk teori och metod för att analysera allt som är relaterat till hälsa. Kursen ger en översikt över ett antal kärnområden i hälsoekonomi med fokus på forskningsfrågor, metoder, resultat och olösta frågor. Dessa områden inkluderar individuellt hälsorelaterat beteende, relationen mellan läkare och patient, hälsoförsäkringar, konkurrens inom sjukvården, innovation och spridning av medicinsk teknologi, rättvisa i teori och praktik, hälso- och sjukvårdssystem, genusaspekter, orsaker till och effekter av demografiska förändringar och situationen i utvecklingsländer. Kursen ger träning i hälsoekonomisk analys och presentationer, både muntliga och skriftliga.

https://www.ehl.lu.se/organisation/nationalekonomiska-institutionen/studera-nationalekonomi/magister-och-masterutbildning-i-nationalekonomi

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Minst 90 hp nationalekonomi, varav kurser motsvarande NEKN21 Avancerad mikroekonomisk analys, 7,5 hp, och NEKN33 Tillämpad mikroekonometri, 7,5 hp, måste ingå.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights