Nationalekonomi: Empirisk finansiell ekonomi

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Nationalekonomi: Empirisk finansiell ekonomi

Kursen inleds med en kort diskussion av skattningsmetoder som kan användas för att analysera finansiella modeller. Detta följs av en beskrivning av egenskaper hos tidsserier av olika finansiella data. De viktigaste teoretiska modellerna inom finans presenteras sedan med en redogörelse för de metoder som finns tillgängliga för att testa teoretiska hypoteser.

Kursen är inriktad på följande frågor: tester för informationseffektivitet, marknadens mikrostruktur, händelsestudie, portföljvärdering, tester för tillgångsprissättningsmodeller och räntebärande tillgångar. Det finns ett antal datorövningar som ger studenterna de praktiska färdigheter som krävs för att lösa ekonometriska problem.

https://www.ehl.lu.se/organisation/nationalekonomiska-institutionen/studera-nationalekonomi/magister-och-masterutbildning-i-nationalekonomi

Förkunskaper

Minst 90 hp nationalekonomi, inklusive en kurs i finansiell ekonomi, en fördjupningskurs i mikroekonomi, och antingen en kurs i ekonometri/kvantitativa metoder eller 15 hp statistik. Studenter på Masterprogrammet i finans (EAGFN) är också behöriga.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Nationalekonomi: Empirisk finansiell ekonomi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön