Nationalekonomi: Finansiell ekonomi - nivå 1

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Nationalekonomi: Finansiell ekonomi - nivå 1

Kursen syftar till att ge en allmän introduktion till ämnet finansiell ekonomi samt att lägga grunden till eventuella djupare studier inom finansiell ekonomi. Ett viktigt element i kursen är att skapa förståelse för de finansiella marknadernas funktion och uppgift i samhällsekonomin. Kursen inleds med en genomgång av de finansiella instrumenten och elementära begrepp inom finansiell ekonomi. Därefter behandlas prisbestämning av finansiella tillgångar så som aktier, obligationer, terminer och optioner vilket utgör en central del inom kursen.

Du kan söka kursen separat eller som kurspaket. Kurspaketet innebär 30hp på en termin. Du läser då NEKA51 och NEKA53 parallellt under första halvan av terminen och NEKA52 och NEKA54 parallellt under andra halvan av terminen. Om du vill läsa på helfart söker du lämpligen kurspaketet som innehåller alla fyra distanskurserna.

Du kan också söka kurserna separat. Det innebär att du kan läsa en kurs per termin (och en lämplig ordning är då att följa strukturen ovan). Du kan även söka och läsa fler än en fristående kurs under en termin. De fristående kurserna följer upplägget för kurspaketet ovan.

Observera att kursen från och med höstterminen 2024 har en obligatorisk sammankomst i form av tentamen i sal i slutet av kursen.

https://www.ehl.lu.se/organisation/nationalekonomiska-institutionen/studera-nationalekonomi/grundutbildning-nationalekonomi

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 3b eller 3c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Nationalekonomi: Finansiell ekonomi - nivå 1

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön