Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Nationalekonomi: Tillämpad internationell makroekonomi

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Nationalekonomi: Tillämpad internationell makroekonomi

Kursen behandlar vilken inverkan internationella flöden av varor, tjänster och kapital har på ett lands ekonomi, samt hur ekonomisk integration påverkar möjligheten att bedriva en självständig ekonomisk politik. Teoretiska modeller för växelkursbestämning introduceras. En del av kursen är övningar ekonometriska metoder appliceras för att studera makroekonomiska frågor.

Kursen behandlar makroekonomiska frågeställningar som förekommer i samband med studier och analyser av öppna ekonomier. Kursens innehåll är inriktat på att förstå vilken inverkan internationella flöden av varor, tjänster och kapital har på ett lands ekonomi, samt hur ekonomisk integration påverkar ett lands möjlighet att bedriva en självständig ekonomisk politik. Under kursen introduceras teoretiska modeller för växelkursbestämning. En viktig del av kursen är övningar av tillämpningskaraktär där ekonometriska metoder appliceras för att studera centrala makroekonomiska frågeställningar.

https://www.ehl.lu.se/organisation/nationalekonomiska-institutionen/studera-nationalekonomi/magister-och-masterutbildning-i-nationalekonomi

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Studenter som har antagits till masterprogrammet i nationalekonomi och som har klarat Avancerad makroekonomisk analys är behöriga att läsa denna kurs. För övriga studenter krävs minst 90 högskolepoäng i nationalekonomi, varav kurserna Mikroekonomisk analys, "Ekonometri" och Avancerad makroekonomisk analys eller motsvarande ska ingå, för tillträde till denna kurs.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights