Nationalekonomi: Tillämpad internationell makroekonomi

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Nationalekonomi: Tillämpad internationell makroekonomi

Kursen behandlar vilken inverkan internationella flöden av varor, tjänster och kapital har på ett lands ekonomi, samt hur ekonomisk integration påverkar möjligheten att bedriva en självständig ekonomisk politik. Teoretiska modeller för växelkursbestämning introduceras. En del av kursen är övningar ekonometriska metoder appliceras för att studera makroekonomiska frågor.

Kursen behandlar makroekonomiska frågeställningar som förekommer i samband med studier och analyser av öppna ekonomier. Kursens innehåll är inriktat på att förstå vilken inverkan internationella flöden av varor, tjänster och kapital har på ett lands ekonomi, samt hur ekonomisk integration påverkar ett lands möjlighet att bedriva en självständig ekonomisk politik. Under kursen introduceras teoretiska modeller för växelkursbestämning. En viktig del av kursen är övningar av tillämpningskaraktär där ekonometriska metoder appliceras för att studera centrala makroekonomiska frågeställningar.

https://www.ehl.lu.se/organisation/nationalekonomiska-institutionen/studera-nationalekonomi/magister-och-masterutbildning-i-nationalekonomi

Förkunskaper

Studenter som har antagits till masterprogrammet i nationalekonomi och som har klarat Avancerad makroekonomisk analys är behöriga att läsa denna kurs. För övriga studenter krävs minst 90 högskolepoäng i nationalekonomi, varav kurserna Mikroekonomisk analys, "Ekonometri" och Avancerad makroekonomisk analys eller motsvarande ska ingå, för tillträde till denna kurs.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Nationalekonomi: Tillämpad internationell makroekonomi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön