Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Numerisk analys: Simuleringsverktyg

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Numerisk analys: Simuleringsverktyg

Kursen är en valbar kurs på avancerad nivå för en naturvetenskaplig masterexamen i matematik med inriktning mot numerisk analys.

Simuleringsteknik är ett ämne som kräver såväl erfarenhet av modellering som godakunskaper i numerisk analys samt programmeringsförmåga. Kursens ger studenter i en sen fas av utbildningen möjligheten att praktiskt arbeta i små arbetslagmed industrinära beräkningsproblem inom modellering av komplexa mekaniskasystem och härmed fördjupad kunskap om numeriska metoder för ordinära differentialekvationer meddiskontinuiteter och/eller algebraiska bivillkor, numeriska metoder för att lösa storasystem av ickelinjära ekvationssystem samt tillämpningar av matematiska metoder som återfinns på olika nivåer i industrinära simuleringsverktyg.

https://www.maths.lu.se/utbildning/

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

30 hp i matematik och ytterligare 60 hp i matematik och/eller fysik inklusive kunskaper motsvarande kurserna NUMN32 Numeriska metoder för differentialekvationer, 7,5 hp och NUMA01 Beräkningsprogrammering med Python 7,5 hp. Engelska 6/B.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights