Svenska för studerande med utländsk bakgrund: Ordförråd och muntlig språkfärdighet

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Svenska för studerande med utländsk bakgrund: Ordförråd och muntlig språkfärdighet

Behöver du förbättra dina kunskaper och färdigheter i svenska språket inför vidare studier eller inför yrkeslivet? Om du har betyg i Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 eller godkänt TISUS-test kan du söka kurserna i Svenska för studerande med utländsk bakgrund.

Kursens innehåll

I den här kursen får du arbeta med att aktivt utöka ditt ordförråd och förbättra din förmåga att anpassa svenskan till olika kommunikationssituationer. Under kursen studerar du därför ett stort antal olika texter, såväl skönlitterära texter (lyrik, noveller, romaner) som bruksprosa (framför allt journalistiska texter). Texterna behandlas med fokus på ordförråd, semantisk och stilistisk variation, idiomatiska uttryck samt skillnader mellan tal och skrift.

Du får också träna din muntliga kommunikationsförmåga genom att aktivt delta i styrda samtal, t.ex. seminariediskussioner, (grupp)redovisningar och kritik- och responssamtal. Du kommer även att få planera och genomföra muntliga anföranden.

Kursens genomförande

Kursen ges på distans med stöd av den nätbaserade lärplattformen Canvas. Kursen innehåller regelbundna lektioner på Zoom. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, webbkamera och headset under hela kursperioden.

Kursen examineras med en digitalt övervakad tentamen på distans. Under tentan måste du se till att du har en stabil internetuppkoppling, webbkamera, mikrofon och högtalare (headset får inte användas vid examination). Du måste också ha tillgång till ytterligare en enhet med kamera och tillgång till zoom-appen (helst en mobiltelefon) samt en app för inskanning av dokument. Läs mer om hur det fungerar på vår hemsida: https://www.sol.lu.se/utbildning/zoomtentamen/.

Kursens placering

De fem kurserna i ämnet Svenska för studerande med utländsk bakgrund riktar sig till den som redan har behörighet i svenska för högskolestudier, men ändå känner behov av att arbeta mer med språket. Kurserna omfattar 7,5 hp vardera och de kan ingå i en examen, men inte utgöra ett huvudområde.

https://www.sol.lu.se/kurs/SVEF25

Förkunskaper

Grundläggande behörighet 

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Svenska för studerande med utländsk bakgrund: Ordförråd och muntlig språkfärdighet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön