Svenska som andraspråk: Fortsättningskurs I

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Svenska som andraspråk: Fortsättningskurs I

I fortsättningskurserna får du fördjupa dina kunskaper om flerspråkighet, andraspråksinlärning i klassrummet och analys av andraspråksutveckling.

Note that this course requires basic eligibility in Swedish (Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 or Tisus). If you are looking for beginner's courses in Swedish, they are called Swedish as a foreign languages/Svenska som främmande språk.

Vem vänder sig kursen till?

Kurserna i ämnet Svenska som andraspråk vid Lunds universitet riktar sig i första hand till dig som undervisar eller vill undervisa svenska för invandrare (SFI) eller svenska som andraspråk i skolan eller är intresserad av det akademiska ämnet svenska som andraspråk. Kursen förutsätter att du har goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift.

För att du ska vara behörig till Fortsättningskurs I ska du vara klar med Grundkurs I och Grundkurs II (30 hp). 

Om du vill ha en kurs där du kan utveckla din egen språkförmåga ska du leta efter kurser i Svenska för studerande med utländsk bakgrund (om du redan har behörighet i svenska för högskolestudier) eller Svenska som främmande språk (om du ännu inte har behörighet i svenska).

Vad innehåller kursen?

I Fortsättningskurs I får du i den första delkursen lära dig om grundläggande aspekter på andraspråksinlärning med diskussioner om tillämpning i klassrummet. I den andra delkursen får du träna på att analysera andraspråksutveckling i ett grammatiskt perspektiv medan du i den tredje delkursen får jämföra typologiskt olika språk med svenskan.

Hur är kursen utformad?

Fortsättningskurs I ges alltid under höstterminen. 

Kursen ges på distans med stöd av den nätbaserade lärplattformen Canvas. Kursen innehåller regelbundna lektioner på Zoom. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, webbkamera och headset under hela kursperioden.

Kursens undervisningstillfällen ligger på eftermiddagstid, kl. 16-18.

Kursens placering i din studiegång

Studieämnet Svenska som andraspråk kan du läsa som fristående kurser från grundkurs till kandidatnivå (1-90 hp), och ämnet kan utgöra huvudområde i examen på grundnivå (t.ex. Filosofie kandidatexamen 180 hp). Utbildning i ämnet Svenska som andraspråk finns även på avancerad nivå inom Masterprogrammet i Språk och språkvetenskap.

https://www.sol.lu.se/kurs/SVAA21/

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet samt grundkurs 30 hp i svenska som andraspråk.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Svenska som andraspråk: Fortsättningskurs I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön