Svenska som andraspråk: Ordinlärning och ordförrådets utveckling i andraspråkssvenska

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Svenska som andraspråk: Ordinlärning och ordförrådets utveckling i andraspråkssvenska

Fördjupa dina kunskaper om hur inlärare av svenska utvecklar sitt ordförråd, och lär dig att bedöma och analysera utvecklingen!

Vad innehåller kursen?

Kursen bygger vidare på och fördjupar de kunskaper du har från dina tidigare studier i ämnet Svenska som andraspråk. I kursen får du diskutera ordbildning och ord- och frasstruktur i svenskan i ett kontrastivt perspektiv, och du får lära dig om olika metoder för att testa och bedöma ordförrådets utveckling och får genomföra egna bedömningar av autentiska texter. Du får lära dig om olika lexikala redskap, liksom särskilda svårigheter i ordförrådet utifrån olika texttyper med fokus på läromedel.

Vem vänder sig kursen till?

Kursen vänder sig till dig som läst 60 hp i svenska som andraspråk. 

Hur är kursen utformad?

Kursen ges på distans med stöd av den nätbaserade lärplattformen Canvas. Kursen innehåller regelbundna lektioner på Zoom. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, webbkamera och headset under hela kursperioden.

Kursen examineras med en digitalt övervakad tentamen på distans. Under tentan måste du se till att du har en stabil internetuppkoppling, webbkamera, mikrofon och högtalare (headset får inte användas vid examination). Du måste också ha tillgång till ytterligare en enhet med kamera och tillgång till zoom-appen (helst en mobiltelefon) samt en app för inskanning av dokument. Läs mer om hur det fungerar på vår hemsida: https://www.sol.lu.se/utbildning/zoomtentamen/.

Kursens undervisningstillfällen ligger på eftermiddagstid, kl. 16-18.

Kursens placering

Kursen kan läsas som fristående kurs. Den kan också ingå som valbar delkurs i Svenska som andraspråk: Kandidatkurs.

Studieämnet Svenska som andraspråk kan du läsa som fristående kurser från grundkurs till kandidatkurs (1-90 hp), och ämnet kan utgöra huvudområde i examen på grundnivå (t.ex Filosofie kandidatexamen 180 hp). Utbildning i ämnet Svenska som andraspråk finns även på avancerad nivå inom Masterprogrammet i Språk och språkvetenskap.

https://www.sol.lu.se/kurs/SVEC31

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs utöver grundläggande behörighet 60 hp inom ämnet svenska som andraspråk. 

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Svenska som andraspråk: Ordinlärning och ordförrådets utveckling i andraspråkssvenska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön