Artificiell intelligens 2

Mälardalens universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Eskilstuna
7.5 hp
Deltid

Artificiell intelligens 2

Artificiell intelligens kan ses som ett smörgåsbord av metoder och algoritmer som kan användas för att lösa allt från vardagliga till komplexa problem som sysselsätter experter runtom världen. Oberoende av problemets svårighetgrad är det viktigt att man börjar med att förstå hur problemet ska representeras. Ska det vara symboliskt, eller kan saker representeras med siffror, alltså numeriskt, eller kanske kombinera symboler med siffror? I den här kursen ska vi gå till botten med hur detta görs och sedan titta på vårt smörgåsbord av möjligheter. Godbitarna som kommer behandlas i kursen är logikprogrammering som gör att vi kan beskriva ett problem och låta datorn lösa det åt oss. Vi ska bygga ett expertsystem med hjälp av detta paradigm och även visa hur intelligenta agenter kan skapas. Osäkerhet är något vi människor är bra på och i kursen ska bli titta på hur artificiell intelligens kan hjälpa oss med att få datorer att förstå detta. Till sist ska vi titta på hur Darwins evolutionsteori kan hjälpa oss att lösa problem. Vi ska också krydda evolutionen med samarbetande agenter och se hur denna kombination hjälper till att lösa riktigt svåra problem.

Förkunskaper

30 hp datavetenskap vari ingår Programmering 7,5 hp, Datastrukturer, algoritmer och programkonstruktion 7,5 hp och Artificiell intelligens 7,5 hp. Dessutom krävs vektoralgebra 7,5 hp.

Mälardalens universitet

Ditt livs resa börjar på Mälardalens universitet

Mälardalens universitetär en startstation för dig som vill vidare. Vi är en av de bästa i landet på att ge utbildning som leder till jobb. Cirka 80 procent av våra studenter får jobb inom ett år efter examen. Inte så dumt...


Läs mer om Mälardalens universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Mälardalens universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Artificiell intelligens 2

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön