Ämneslärarutbildning - Gymnasieskolan, förstaämne Svenska som andraspråk

Malmö universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Malmö
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Malmö

Ämneslärarutbildning - Gymnasieskolan, förstaämne Svenska som andraspråk

Vill du arbeta med utbildning i svenska som andraspråk för ungdomar och vuxna? Då är ämneslärarutbildning något för dig. Redan under första terminen får du känna på din framtida yrkesroll på en skola. Du gör din verksamhetsförlagda utbildning under ledning av erfarna lärare och handledare genom hela utbildningen. Den täta kontakten med skolan gör att du kan använda dina praktiska erfarenheter i de teoretiska studierna. Utbildningen ger dig gedigna ämneskunskaper och förmågan att stödja elevers språk- och kunskapsutveckling ur ett flerspråkigt perspektiv och att bedöma och betygsätta elevernas prestationer.Ämnesinriktningen Svenska som andraspråk och lärande fokuserar på ämnesdidaktiska kunskaper om andraspråkutveckling, andraspråksgrammatik, litteratur, skrivande och muntlighet. Utbildningen ger även verktyg för att skapa förutsättningar för lärande och språkutveckling i meningsfulla sociala sammanhang. Ämnesstudierna i svenska som andraspråk omfattar 120 hp och ger utöver behörighet att undervisa i årskurs 7-9 och gymnasiet också behörighet för undervisning i svenska för invandrare (sfi). Utöver svenska som andraspråk väljer du ett övrigt ämne som omfattar 90 hp.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2, Engelska 6Observera att ytterligare behörighetskrav kan finnas för de ämnen du väljer under utbildningen.

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen

Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...


Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Malmö universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Ämneslärarutbildning - Gymnasieskolan, förstaämne Svenska som andraspråk

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön