Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Datateknik AV, Visualisering

Mittuniversitetet, i Sundsvall
Längd
6 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
6 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Datateknik AV, Visualisering

Kursen syftar till att ge en god förståelse för visualiseringsprinciper och -algoritmer. Kursen ger även insikt i visualiseringstekniker och -verktyg som stöd för data- och informationsanalys. Datatyper såsom skalärer, vektorer, bilder, volymer och icke-spatiell data utforskas med avseende på vilka visualiseringstekniker och algoritmer som bäst lämpar sig att använda för att presentera dessa. Områden såsom datarepresentation (data encoding), presentation (layout) och interaction (användarcentrerad) diskuteras. Introduktion till visualiseringssystem, ramverk och API ingår också då dessa är centrala för att effektivt skapa framgångsrika visualiseringslösningar.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Sundsvall

Förkunskaper

Datateknik GR (A-C), 90 hp, inkluderande minst 15 hp programmering i C++. Matematik GR (A), Linjär algebra, 7,5 hp och Matematisk statistik, 7,5 hp.
Mittuniversitetet

Mittuniversitetet i siffror:

Hos oss på Mittuniversitetet möts människor, kompetens och nytänkande vid våra två campus – Sundsvall och Östersund. Vi har utbildningar som spänner över en rad olika områden –områden som samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, till vård, lärarutbildning samt IT, naturvetenskap och humaniora...

Läs mer om Mittuniversitetet och visa alla utbildningar

Highlights