Kulturgeografi AV, PlatsKonstKultur upplevelse och konstnärlig gestaltning

Mittuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Kulturgeografi AV, PlatsKonstKultur upplevelse och konstnärlig gestaltning

Hur kan vi skapa konstnärliga uttryck och upplevelser med utgångspunkt i platsen, landskapet och människorna? Genom konstnärlig gestaltning, konstnärliga praktiker och teoretiska begrepp om plats, rum, landskap, kultur och natur, utforskar vi olika perspektiv på och upplevelser av plats. I kursen undersöker vi människans samspel med platser i Jämtland-Härjedalen med betoning på respekt och helhetsperspektiv på natur och lokalsamhälle och med inspiration från samiska platsperspektiv. Kursen är tvärvetenskaplig och utvecklar metoder för att skapa konstnärliga projekt i interaktion med plats.

Förkunskaper

90 hp i något av följande ämnen: kulturgeografi, ekonomisk geografi, geografi, humanekologi, sociologi, turismvetenskap, företagsekonomi, etnologi, kulturvetenskap, antropologi, statsvetenskap, genusvetenskap, litteraturvetenskap, landskapsarkitektur, arkitektur, kulturvård, konst- och bildgestaltning, design, film, fotografi, scenkonst, konsthantverk eller musik.Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande det som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Mittuniversitetet

Mittuniversitetet i siffror:

Hos oss på Mittuniversitetet möts människor, kompetens och nytänkande vid våra två campus – Sundsvall och Östersund. Vi har utbildningar som spänner över en rad olika områden –områden som samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, till vård, lärarutbildning samt IT, naturvetenskap och humaniora...


Läs mer om Mittuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Mittuniversitetet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturgeografi AV, PlatsKonstKultur upplevelse och konstnärlig gestaltning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön