Visa allastudier.se som: Mobil

Naprapatprogrammet

Naprapathögskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
4 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska
Klassrum
Startdatum: 2020-08-17 - Stockholm
Naprapathögskolan

Naprapatprogrammet

Utbilda dig till naprapat!

Som naprapat har du kunskaperna att undersöka, diagnostisera och behandla patienter med besvär i muskler och leder.

På Naprapatutbildningen lär du dig att behärskar de manuella behandlingsteknikerna såsom manipulation, mobilisering, triggerpunktsbehandling, stretching och klassisk massage.

Som naprapat kan du även förebygga besvär genom att arbeta med rehabilitering, träningslära och ergonomi. Naprapatyrket passar dig som vill jobba med och hjälpa människor.

Naprapatprogrammet är en kvalificerad specialistutbildning inom manuell medicin. Som naprapat använder du dina händer för att behandla smärttillstånd och funktionella besvär i muskler och leder - ett stort samhällsproblem.

-Gedigen utbildning med många jobbmöjligheter! Behandlingsmetoderna vi lär oss gör att vi får en stor bredd i arbetet. Vi har ett helhetstänkande och många verktyg att abeta med. Det leder till att vi kan arbeta med ett stort spektra av patienter. - Hassan Aldudjaili, fd. student.

Naprapati, fysiologi, neurologi, ortopedi, idrottsmedicin och massage

Naprapathögskolan i Stockholm har utbildat naprapater sedan 1970 och är Nordens största högskola inom avancerad manuell medicin. Under den fyraåriga naprapatutbildningen varvas teoretisk, praktisk och klinisk undervisning.

Utöver naprapati kommer du att fördjupa dig inom ämnen som exempelvis anatomi, fysiologi, neurologi, ortopedi, idrottsmedicin och massage.

De behandlingsmetoder som står till naprapatens förfogande syftar till att återställa funktionen i kroppen och stor vikt läggs även på att analysera och åtgärda bakomliggande orsakerna till patientens besvär.

Naprapatprogrammets upplägg

Under samtliga fyra år på naprapatprogrammet integreras den teoretiska och den praktiska undervisningen. Ungefär hälften av studietiden ägnas åt basmedicinska ämnen. Den andra hälften omfattar specialiseringen inom naprapati där du får lära dig att undersöka och diagnostisera patientens besvär samt behärska de manuella behandlingsteknikerna såsom:

  • mobilisering
  • triggerpunktsbehandling
  • stretching
  • klassisk massage
  • manipulation

För att du som färdig naprapat även skall kunna förebygga besvär och arbeta med rehabilitering kompletteras behandlingsteknikerna med bland annat träningslära och ergonomi.

Just kombinationen av basmedicinska kunskaper och specialiseringen inom naprapati gör att du som naprapat kan ta ansvar för att ställa diagnos på din patient och avgöra om du själv ska behandla eller om du ska remittera patienten vidare till läkare eller annan vårdgivare.

Praktik på Naprapathögskolans klinik

Redan under den andra terminen börjar du praktisera dina kunskaper på högskolans klinik. På kliniken får du som student, med stöd av handledare, ta hand om egna patienter som sökt sig till kliniken för behandling.

Just denna del i utbildningen, den kliniska naprapatin, är mycket viktig eftersom den utgör den direkta länken mellan teoretisk och praktisk undervisning.

Livet som naprapatstudent

Under studietiden byggs en stark gemenskap med dina studiekamrater men också med de yrkesverksamma naprapater du träffar under utbildningen. Studietiden präglas av hårt arbete men samtidigt av glädjen att lära dig mer om det du är intresserad av.

Den pedagogiska inriktningen under naprapatutbildningen bygger på att du som student tar ett eget ansvar för dina studier. Föreläsningar varvas med grupparbeten, seminarier och hemuppgifter.

Efter första året har du goda kunskaper i massage och du har då möjlighet att certifiera dig som massör via Branschrådet Svensk Massage.

Som medlem av skolans studentkår kan du påverka beslut som fattas om utbildningens innehåll och upplägg. Studentkåren anordnar också fester och idrottsaktiviteter. Kort sagt, din studietid vid Naprapathögskolan kommer att kräva mycket av dig men samtidigt bli en av de roligaste perioderna i ditt liv.

Ansökan och behörighet

För sökande med betyg från Sverige gäller grundläggande behörighet för högskolestudier samt godkänd kurs i Engelska B eller motsvarande.

För sökande med betyg från Norge eller Finland gäller generell studiekompetens samt godkända grundkurser i engelska eller motsvarande. Om du har betyg från annat land än Sverige, Norge eller Finland kontakta Naprapathögskolan för information om behörighet.

För mer information om ansökan, vänligen fyll i en intresseanmälan.

Till ansökan

Examen

Naprapatexamen: Naprapatexamen krävs för att få genomföra föreskriven ettårig praktiktjänstgöring inom svensk hälso- och sjukvård och därefter ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

Kostnader

Naprapatutbildningen är CSN-berättigad och avgiftsbelagd. Kursavgifter erläggs års-, termins- eller kvartalsvis. Se Naprapathögskolans webbplats för er information om studiemedel och avgifter.

Förberedande kurs i Stockholm & Oslo

Naprapathögskolans preparandkurs är ett bra sätt att lära sig mer om naprapati och få en inblick i hur studierna bedrivs vid Naprapathögskolan. Under tre innehållsrika helger i får du lära dig mer om naprapati och några av de andra ämnen som ingår i utbildningen: anatomi, fysiologi, idrottsmedicin och massage.

Preparandkursen hålls under hösten och våren i både Stockholm och Oslo och är meriterande vid ansökan till naprapatprogrammet. 

Se Naprapathögskolans webbplats för mer information och anmälan till preparandkursen.

Till anmälan

Studievägledning

I anslutning till preparandkursen finns möjlighet att boka tid för studievägledning. Naprapathögskolans utbildningssamordnare finnas då på plats för att svara på frågor om bland annat antagning och meritpoäng. Vill du boka tid för studievägledning? Skicka ett mail till linda.ladenstedt@nph.se eller kontakta oss på telefon 08-16 01 20.

Har du inte möjlighet att gå på preparandkursen är du alltid välkommen att kontakta Naprapathögskolan och boka tid för studiebesök och studievägledning när det passar dig.

Videoreportage

     

Naprapathögskolan

Naprapathögskolan

Vill du veta mer om naprapatutbildningen? Besök oss på öppet hus i Stockholm och träffa lärare, personal och studenter! Måndaf 16 mars 2020, kl 18.00Var: Naprapathögskolan, Kräftriket 23 A, StockholmPris: Kostnadsfritt Naprapathögskolan i Stockholm är en privat högskola som grundades 1970. Skolan...


Läs mer om Naprapathögskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Naprapatprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Naprapatprogrammet från Naprapathögskolan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Naprapatprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: