Sammanfattning
Yrkesutbildning
Solna
5 år
Heltid
CSN-berättigad
Kiropraktorprogrammet

Kiropraktorprogrammet

KiropraktorprogrammetKiropraktor – ett framtidsyrke

Bristen på kiropraktorer kommer fortsätta vara stor flera år framöver. På Skandinaviska Kiropraktorhögskolan rustar vi dig med rätt kunskaper!

Kiropraktorutbildningen i Stockholm är en 5-årig utbildning som efter ytterligare 1 års praktiktjänstgöring leder till legitimation. I utbildningen ingår både teoretisk och praktisk undervisning samt praktik på högskolans egen patientklinik.

Skandinaviens största och äldsta kiropraktiska institution

På Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna har vi utbildat kiropraktorer sedan 1983 och är idag Skandinaviens största och äldsta kiropraktiska institution. Välkommen på ett studiebesök!

Kiropraktorprogrammets kurser

Under utbildningens 5 år kommer du läsa över 70 olika kurser. Allt från anatomi, fysiologi och biomekanik till näringsfysiologi, idrottsmedicin och rehabiliteringsträning. Fullständig kursplan finns på vår hemsida.

Undervisningen består av:

  • Föreläsningar som förmedlar teoretisk kunskap.

  • Seminarier som ger utrymme för diskussioner och egna reflektioner kring olika frågeställningar. Ett viktigt moment för den djupare förståelsen.

  • Laborationer där praktiska färdigheter övas och diskuteras.

  • Grupparbeten för att stimulera studenternas förmåga till samarbete och eget kunskapsinhämtande.

  • Inlämningsuppgifter samt uppsatsarbete med redovisning och opposition som ökar förmågan att hitta information, sammanställa data samt genomföra kritiska analyser.

  • Praktiskt arbete på kliniken för att utveckla färdigheter i patientomhändertagande.

Lärarna

Skandinaviska Kiropraktorhögskolans lärare i kiropraktik rekryteras bland de bästa legitimerade kiropraktorerna i Sverige och från andra internationellt välrenommerade skolor i världen. Våra lärare i medicinska ämnen kommer framför allt från det närliggande Karolinska Institutet.

Ansökan och behörighet

För att kunna söka till kiropraktorprogrammet behöver du ha grundläggande behörighet samt särskild behörighet avseende:

  • Kemi 1, Fysik 1 och Biologi 1 (eller Naturvetenskap 2)
  • Matematik 1 + 2

Tidigare erfarenhet från sjukvård, idrottsledarutbildning samt terapeutyrken är meriterande.

Om du inte uppfyller kraven på särskild behörighet finns möjlighet att komplettera dina betyg med hjälp av skolans naturvetenskapliga baskurser.

Vad kan jag göra efter kiropraktorutbildningen?

En nyutexaminerad kiropraktor har lätt att få jobb, bra betalt och stor frihet att starta egen verksamhet eller göra internationell karriär.  

Som kiropraktor kan du välja att arbeta på en privat klinik, som anställd, i egen regi, inom företagshälsovården, på vårdcentraler eller sjukhus. Du kan även välja att inrikta dig på olika specialområden som till exempel rehabilitering och idrottsmedicin för att sedan kunna jobba med elitidrottare och idrottsstjärnor.

En legitimerad kiropraktor har stora möjligheter att göra internationell karriär – kiropraktiken är idag den tredje största primärvårdsgruppen i västvärlden, näst efter läkare och tandläkare.

Kiropraktik

Kiropraktik Kroppen har en egen förmåga   att läka

 Kiropraktorn sätter människan i  centrum.   Kost, motion, livssituation och   nervssystem – allt hänger ihop.

 

Kiropraktorn arbetar utefter den biopsykosociala modellen och ser alltid till hela patienten och patientens situation. Med hjälp av manuella undersökningsmetoder ställer kiropraktorn diagnos och utför därefter behandling. Kiropraktorn använder sig främst av HVLA-manipulation som ökar rörelseförmågan och minskar patientens smärta.

Det finns ett samspel mellan nervsystemet som är kroppens kommunikations- och kontrollsystem, och ryggradens funktion. Detta samspel utgör underlaget för kiropraktik.

Kostnader

Kursavgiften är 88 000 SEK per läsår. Avgiften betalas per läsår. Vid termins- och månadsbetalning tillkommer extra avgift.

Utbildningen är studiemedelberättigad hos CSN och du kan även ta ett extra merkostnadslån som täcker större delen av kursavgiften.

Norska Statens Lånekasse godkänner studiestöd för norska studenter på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. 

Aktuell kurslitteratur meddelas separat. Litteraturkostnaden ingår ej i kursavgiften.

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

STUDERA TILL KIROPRAKTOR - GÖR SKILLNAD PÅ RIKTIGT

Kiropraktor är ett yrke för dig som gillar människor och människokroppen. En nyutexaminerad kiropraktor har dessutom lätt att få jobb, bra betalt och stor frihet att starta egen verksamhet eller göra internationell karriär. Skandinaviska Kiropraktorhögskolan på KI Campus har utbildat...


Läs mer om Skandinaviska Kiropraktorhögskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kiropraktorprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kiropraktorprogrammet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kiropraktorprogrammet från Skandinaviska Kiropraktorhögskolan, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön