Analytisk biokemi

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Örebro
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Örebro
Sista ansökan: 2024-10-15

Analytisk biokemi

Analyser av biologiskt material med biokemiska metoder är centrala för många tillämpningar inom till exempel forensik, medicin, olika miljörelaterade frågeställningar eller inom forskning.Kursen, som har fokus på nukleinsyror och proteiner, baseras på tidigare kunskaper i kemi, biokemi och cellbiologi och ger en fördjupad förståelse för relevanta biokemiska analysmetoder och deras tillämpningar, samt ger färdighet att utföra dessa och att använda DNA- och proteindatabaser. Kursen tar dessutom upp den levande cellens energimetabolism och regleringen av denna samt det genetiska informationsflödet i cellen.

Förkunskaper

45 högskolepoäng i kemi där Analytisk kemi, 7,5 högskolepoäng och Biokemi, 7,5 högskolepoäng ingår. Samt ytterligare 15 högskolepoäng i kemi eller biologi.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Analytisk biokemi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön