Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Cybersäkerhet och cyberbrottslighet

Örebro universitet, i Örebro
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Cybersäkerhet och cyberbrottslighet

Cyberrymden har förändrat många förhållanden i samhället och har föranlett nya rättsregler och rättsliga ramverk. Cybersäkerhet och cyberbrottslighet är två komplexa ämnen som har förändrat hur vi ser på rättsbildning och lagstiftning och på hur vi använder rätten. Cyberrymden möjliggör nya typer av brottslighet och nya typer av brott. Som en konsekvens strävar vi efter att både förstå och på rättslig väg reglera cybersäkerhet och cyberbrottslighet. Kursen är avsedd att ge en fördjupad förståelse för begreppen cybersäkerhet och cyberbrottslighet och av den rättsliga regleringen av dessa företeelser. Kursen kan med fördel kombineras med andra avancerade kurser inom rättsvetenskap vid Örebro universitet som berör frågor om rätt och digitalisering, vilket möjliggör en specialisering inom detta ämne.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Örebro

Förkunskaper

165 högskolepoäng på grundnivå i rättsvetenskap på Juristprogrammet där 7.5 högskolepoäng i straffrätt, 5 högskolepoäng i folkrätt och mänskliga rättigheter samt 5 högskolepoäng i EU-rätt ingår. Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.
Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...

Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Highlights