Masterprogram i metoder inom medicinsk diagnostik, Bild- och funktionsdiagnostik

Örebro universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
120 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Masterprogram i metoder inom medicinsk diagnostik, Bild- och funktionsdiagnostik

Masterprogrammet i metoder inom medicinsk diagnostik, Bild- och funktionsdiagnostik, är ett masterprogram som riktar sig till dig som är biomedicinsk analytiker eller röntgensjuksköterska och som vill vidareutbilda och specialisera dig.Örebro universitet erbjuder två inriktningar inom programmet Metoder inom medicinsk diagnostik: Bild- och funktionsdiagnostik eller Klinisk laboratoriemedicin. Gemensamt för båda program är att de kan leda antingen till en magisterexamen, efter två års studier på halvfart, eller en masterexamen, efter fyra års studier på halvfart.Inriktning Bild- och funktionsdiagnostik ger dig möjlighet till fördjupning i undersökningsmetoder som används inom kliniska avdelningar för röntgen, bilddiagnostik och fysiologi. Inriktningen innehåller även teoretisk fördjupning och kräver att du har minst ett års yrkeserfarenhet som biomedicinsk analytiker eller röntgensjuksköterska.

Förkunskaper

Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation som röntgensjuksköterska eller biomedicinsk analytiker samt motsvarande respektive yrkesexamen om 180 högskolepoäng, där ett självständigt arbete om minst 15 högskolepoäng ingår. Dessutom krävs kunskaper motsvarande Svenska 3 eller B och Engelska 6 eller B. Därtill krävs yrkeserfarenhet som röntgensjuksköterska eller biomedicinsk analytiker motsvarande minst ett års heltidstjänstgöring.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i metoder inom medicinsk diagnostik, Bild- och funktionsdiagnostik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön