Oorganisk kemi

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Oorganisk kemi

Här bygger vi vidare från teorin som presenterats på kurserna Allmän kemi I och II för att öka kunskapen om oorganiska ämnens uppbyggnad, egenskaper och funktion. Vi tittar närmare på bindningar i olika kemiska ämnen och hur de fungerar i fasta material, ämnen lösta i vatten och i gasfas. Vi studerar hur det periodiska systemet är uppbyggt och vilken information som vi får av det, liksom principer för kemiska reaktioner utgående från energisammanhang. Syftet är också att ge en mer omfattande insikt om vilka egenskaper hos de oorganiska ämnena som kan användas i analytiska sammanhang för att identifiera och kvantifiera dem.Kursens laborativa delar är inriktade mot att genomföra kvantitativa analyser samt att bestämma egenskaper hos grundämnen, jon-, och molekylföreningar med hjälp av tekniker du kan använda under hela din karriär. Resultaten som du producerar presenteras både som skriftliga rapporter och muntliga presentationer.

Förkunskaper

Allmän kemi I, 7,5 hp och ytterligare 7,5 hp sammanlagt från Introduktion till analysvetenskap och forensik, 7,5 hp, Organisk och analytisk kemi, 7,5 hp och Biokemi, 7,5 hp.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Oorganisk kemi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön