Visa allastudier.se som: Mobil

Dokumentärfilm- Steget in i branschen

Röda Korsets folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Stockholm
2 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Löpande - Stockholm

Dokumentärfilm- Steget in i branschen

Det här är en kurs för dig som har grundkunskaper i videoproduktion och dokumenterad kunskap i dokumentärfilmsproduktion. Kursen förbereder dig för att kunna arbeta professionellt och skapa kontaktytor i branschen. Vi arbetar med ett praktiskt förhållningssätt och samarbetar med organisationer och produktionsbolag.

Kursinnehåll:

Det dokumentära berättandet används idag inom allt ifrån reklamfilm, tv-reportage till biofilm. Du kan stå på flera ben som dokumentärfilmare. De huvudsakliga ämnesområden som ingår i utbildningen är:

Tv-branschen- Lär dig använda det dokumentära berättandet inom olika tv-format. Serier, det dokumentära reportaget och ”film for social change”.

Uppdragsfilm- Lär dig förstå och översätta en uppdragsgivares behov till film. Samarbeta med produktionsbolag, organisationer och utbildningsinstanser.

Oberoende filmare- Du jobbar under hela terminen med din egen projektidé som skall sjösättas efter kursens slut. Projektering, finansiering och distribution.

Vision och mål                    

Du har vid kursens slut påbörjat en större projektidé, och du känner dig tryggare i din roll som yrkesverksam filmare och/eller producent.

Du bekantar dig med hur en samarbetar med andra yrkesverksamma inom produktion och den professionella tekniken. Kursen samarbetar med skolans andra utbildningar och ger dig inblick i frågor som asylprocess, migration, mänskliga rättigheter och hållbart ledarskap.

Kursledare: Lollo Jarnebrink
Lollo har mer än 20 års erfarenhet som tv-producent, projektledare, filmare och dramaturg och har arbetat bland annat på Svt, Tv4, UR och Svenska Röda Korset.

Så ansöker du

Grundkunskap i kamerateknik, redigering och dokumentärt berättande. Folkhögskola, fristående kurser eller egen erfarenhet. Ett arbetsprov i form av film eller klipp ska skickas till skolan.

Examen & Intyg

Intyg

Kostnader

Du betalar en materialkostnad på 1000 kronor/termin. Kostnader för kurslitteratur och studiebesök tillkommer. Du behöver tillgång till egen kamera och redigeringsdator.

Röda Korsets folkhögskola

Röda Korsets Folkhögskola

Röda Korsets folkhögskola 

Demokrati, mänskliga rättigheter och respekt är ord som används ofta, ibland alltför lättvindigt. Men vad betyder de? Och framför allt, vad innebär de rent praktiskt i ett globalt perspektiv? Du som någon gång har funderat över frågor som dessa och...


Läs mer om Röda Korsets folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Dokumentärfilm- Steget in i branschen
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Dokumentärfilm- Steget in i branschen, fyll i följande uppgifter: