GIS för skog och landskap

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

GIS för skog och landskap

I den här kursen ges en introduktion till GIS med inriktning på skogliga användningsområden. Vi introducerar ArcGIS PRO och R studio som verktyg. I kursens moduler jobbar studenterna med nutida och historiska kartdata för att göra enklare geo-analyser, visualisera skogliga data och grön infrastruktur. Exempel-data som används är t.ex skogliga plandata, RenGIS för norra Sverige, egna insamlade datapunkter och historiska kartmaterial. Kursen är möjlig att göra antingen på distans eller på campus. Kursen ingår i programmet Forest and Landscape men kan tas som en fristående kurs i GIS. Läs mer under Schema.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för utbildning på grundnivå samt kunskaper motsvarande:- 15 hp skogsbruksvetenskap eller- 15 hp skogsvetenskap eller - 15 hp biologi eller- 15 hp miljövetenskap eller- 15 hp landskapsarkitektur eller- 15 hp lantbruksvetenskap eller- 15 hp naturresurshushållningsamt Engelska B.Då kursens undervisningsspråk är engelska medges undantag från kravet på svenska för grundläggande behörighet.

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)

SLU:s kunskap är på många sätt så nära livet. Vi arbetar med förutsättningarna för liv, livsbetingelserna för människor, djur och natur samt hur vi bäst förvaltar allas våra gemensamma naturresurser idag och i framtiden. Vår huvuduppgift är att genom högkvalitativ...


Läs mer om SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)


Recensioner

Det finns inga recensioner för GIS för skog och landskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön