Djurens mångfald - ryggradslösa djur

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
10 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Djurens mångfald - ryggradslösa djur

Kursen behandlar den enorma mångfalden hos de ryggradslösa djuren som utgör mer än 95% av antalet djurarter. En detaljerad översikt över aktuella fylogenetiska hypoteser som ger överblick och struktur åt djurens diversitet är ett centralt tema för kursen. På kursen används data från jämförande anatomi, utvecklingsbiologi, naturhistoria, genetik, genomik och andra fält för att belysa djurens evolution. En tolvdagars fältkurs på ett marinbiologiskt laboratorium sörjer för närkontakt med de flesta av djurrikets huvudgrupper. Efter kursen kommer du att känna till djurrikets huvudgrupper, deras biologi och aktuella fylogenetiska hypoteser som förklarar deras evolution.Kursen ges i november-december.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kunskaper motsvarande kandidatexamen i biologi samt Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Djurens mångfald - ryggradslösa djur

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön