Masterprogram i molekylära livsvetenskaper

Stockholms universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Stockholm
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Masterprogram i molekylära livsvetenskaper

Molekylära livsvetenskaper syftar till att förstå struktur, funktion och reglering av biologiska system på molekyl-, cell- och organismnivå. Området är brett med många olika ämnen som griper in i varandra; det karakteriseras av en mycket snabbt expanderande kunskapsinhämtning, omfattande teknikutveckling och etablering av nya subdiscipliner. Det betyder att vår förståelse av levande organismer tar jättekliv, och att vi därigenom kan få nya kraftfulla verktyg för biotekniska och biofarmaceutiska applikationer. En masterexamen i molekylära livsvetenskaper öppnar ett brett spektrum av karriärmöjligheter både utanför och inom universitetsvärlden. Viktiga delar av vår industri och vårt samhälle kräver djupa kunskaper i molekylära livsvetenskaper, som sträcker sig från biomedicinsk forskning och farmaceutisk utveckling till miljöns påverkan på biologiska system, kvalitetskontroll av födoämnen, och nutrition. Detta program vänder sig självklart också till dig som vill forska inom det spännande forskningsfältet molekylära livsvetenskaper.Detta masterprogram erbjuder en bred utbildning som ligger i de molekylära livsvetenskapernas forskningsfront. Programmet har mycket hög flexibilitet och du kan skräddarsy din egen inriktning från ett smörgåsbord av kurser, bl.a. cellbiologi, molekylärbiologi, biokemi, genetik, mikrobiologi, utvecklingsbiologi, molekylär fysiologi, och immunologi. Du kommer också att kunna göra ett till tre forskningsprojekt vid institutionen för molekylär biovetenskap, Wennergren institut (MBW). För dig som är intresserad av forskarutbildning efter avklarade masterstudier, kan det vara mer fördelaktigt att göra flera projektarbeten, för att på så sätt känna sig för och få insikt i olika forskningsområden.

Förkunskaper

För tillträde till programmet krävs kandidatexamen i molekylärbiologi, där minst 30 högskolepoäng i kemi ingår, varav minst 7.5 hp biokemi, eller motsvarande. Engelska B eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i molekylära livsvetenskaper

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön