Visa allastudier.se som: Mobil

Automationstekniker

Trainor
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
1500 poäng
Heltid/Deltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Automationstekniker

Distansutbildning
Företag och industrier automatiserar i allt större utsträckning för att kunna vara fortsatt konkurrenskraftiga. Det har i sin tur skapat ett behov av kunnig personal med kompetens inom installation, driftsättning och att utföra service/underhåll på den ofta avancerade utrustningen. Om detta handlar vår distansutbildning Automationstekniker.

Automationstekniker är ett brett yrke och arbetsuppgifterna skiftar beroende på vilken verksamhet man arbetar inom. Automationstekniker är en sammanfattande benämning. Det förekommer att man även kallas styr- och reglertekniker. Om arbetet utförs i en processindustri kan man även kallas instrumenttekniker.

Man kan också vara anställd som underhållstekniker eller som servicetekniker inom verkstadsindustrin. En automationstekniker behöver nödvändigtvis inte arbeta inom industrin utan kan också arbeta inom t.ex. fastighetsautomation, försäljning av automationsutrustning, service/konsultföretag inom automation.

Vad gör en automationstekniker?
Vanliga arbetsuppgifter för automationstekniker är:

  • Installation, konfigurering och driftsättning av automationsanläggningar
  • Programmering av processtyrsystem och maskinstyrsystem
  • Felsökning, service och underhåll av styr- och reglerutrustningar
  • Utvecklingsuppgifter och ta fram nya tekniska lösningar. Det kan gälla förbättring av befintliga anläggningar eller utveckling av nya anläggningar
  • Anställd hos företag som tillverkar automatiserade anläggningar eller robotar och sköter installation och service hos kunder. De kan också vara anställda av serviceföretag som sköter servicen av anläggningarna

Eftersom arbetsuppgifterna är varierande behöver en automationstekniker kunskap om styrteknik, reglerteknik och elektronik och mekatronik samt datorteknik och IT.

Du läser på distans
Våra elever läser kurserna som en distansutbildning. Det är 7 laborationsveckor, spritt över studieperioden som våra elever skall vara på plats i vår skolverksamhet. Av studieplaneringen framgår när träffarna för Automationstekniker är inplanerade. Vi upprättar tillsammans med deltagaren en studieplan där varje delkurs planeras i detalj. Om företagsförlagda kurser ingår i studieplanen och deltagaren inte har kontakt med ett så kan vi vara behjälplig med detta.

Förkunskaper

Vuxenstuderande ska ha kunskaper i motsvarande betyg godkänt i Svenska 1, Engelska 5 och Matematik 1. Utbildningen genomförs som en utbildning med sju lärarledda laborationstillfällen. Utbildningens längd är 1500 poäng.

Trainor

Utbilda dig med Trainor

Vi är elektriker, ingenjörer, tekniska experter, utbildare, utvecklare, animatörer och filmskapare som är engagerade i att skapa en säkrare omvärld. Tillsammans skapar vi både webbkurser och lärarledda utbildningar för din säkerhets skull. Våra kärnområden är vår elektrikerutbildning, elsäkerhet och arbetsmiljö...


Läs mer om Trainor och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Automationstekniker
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

TrainorRecensioner

Det finns inga recensioner för Automationstekniker

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Automationstekniker från Trainor, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön