Diplomerad Endurance Coach

Tränarakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Stockholm
2 dagar digitalt + 2 dagar fysiskt
Deltid
5 596 SEK Momsfri

Diplomerad Endurance Coach

Coacha individer mot bättre uthållighet

Är du redo att bli en mästare inom uthållighetscoaching? Förbered dig på att dyka djupt in i det fascinerande området uthållighetsträning och upptäck hur du kan hjälpa dina klienter att nå sina konditionsrelaterade mål på ett mer evidensbaserat och effektivt sätt.

Tillsammans med några av Sveriges främsta experter inom uthållighet får du utforska och bemästra tekniker för att hantera fysträning av konditionsidrottare, utföra effektiva konditionstester och skapa individbaserade träningsplaner.

Utbildningen Dipl. Endurance Coachkombinerar det bästa av två världar:

  • två intensiva heldagar med praktisk utbildning på Bosön i Stockholm
  • två schemalagda onlineträffar för att ge dig en optimal inlärningsupplevelse.

Förutom de schemalagda träffarna får du även tillgång till ett gediget förinspelat material med onlinevideos och praktiska övningar.

Utöver detta kommer du att bli utrustad med testprotokoll för laktattester och VO2max-tester samt användbara mallar för design av träning och analys av styrka och rörlighet inom olika konditionsidrotter.

Efter fullföljande av utbildning blir du DIPLOMERAD ENDURANCE COACH.

Praktisk undervisning på Bosön i Stockholm

All praktisk undervisning sker på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Att studera på Bosön är en unik möjlighet för alla som vill utveckla sina kunskaper inom träning och hälsa. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till topp moderna utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande med andra tränare.

Kursinnehåll

  • Förberedande studier med videolektioner på vår onlineportal
    Du startar din utbildning med videolektioner på vår onlineportal som du genomför när det passar dig. Under denna digitala delen får du lära dig viktiga grundkunskaper kopplat till styrka, rörlighet, konditionstester och träningsplanering. Efter utbildningen fungerar onlineportalen som din kunskapsbank där du kan repetera kunskaperna från utbildningen. 
  • Onlineföreläsning del 1 | Utvärdera laktattröskel & VO2max

    Under denna digitala och interaktiva onlineföreläsning får du lära dig teorin bakom tester och hur du tolkar resultaten från olika konditionstester. Under denna modul kommer du också få lära dig att testa och analysera din egna kondition.

  • Onlineföreläsning del 2 | Bygga pass & program för konditionsidrottare

    Under denna digitala och interaktiva onlineföreläsning kommer du lära dig att applicera grundprinciperna för program- och passdesign inom konditionsträning. Kunskaper som du även kommer få lära dig att applicera på dig själv innan vi skiftar fokus mot klienten i den lärarledda undervisningen på Bosön.

  • Praktisk undervisning dag 1 | Styrke- och rörlighetsträning av konditionsidrottare

    Under denna heldag ute på Bosön lär vi dig att analysera respektive träna mobilitet och styrka hos konditionsidrottare. Hur mycket, vad och när ska vi träna dessa egenskaper är exempel på frågor som kommer besvaras.

  • Praktisk undervisning dag 2 | Konditionstester

    Under denna förmiddag ute på Bosön lär vi dig tolka protokollen och utföra tester av laktattröskel och VO2max. De mest noggranna och användbara protokollen används och du erhåller dokument som medför att du kan börja arbeta med testerna direkt efter fullföljd utbildning.

  • Praktisk undervisning dag 2 | Viktigaste träningspassen för uthållighet

    Under denna eftermiddag ute på Bosön lär vi dig de mest användbara och understödda passen för att utveckla olika delar av konditionen så som VO2max, tröskel och ekonomi. Vi lyfter aspekter som dosering och timing gällande nyttjande av de olika passen.

Din lärare

Mikael Flockhart

Mikael har en doktorsexamen och är forskare inom idrottsfysiologi vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm på ”Enheten prestation och träning på GIH”. Mikael har också många års erfarenhet som tränare inom MTB med flertalet SM-medaljer och landslagsuppdrag inom MTB

Carl Norell

Carl har jobbat med uthållighetsprestation och styrkeutveckling i över 15 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos konditionsidrottare. Som coach har hjälpt allt från motionärer till landslags aktiva. Carl har en långa erfarenhet av löpning och ses idag som en av Sveriges mest erfarna utbildare inom löpning.

Jimmy Englund

Jimmy är utbildad PT. löpocoach och fysioterapeut och har en gedigen kunskap om rehabilitering och prestationsinriktad fysträning för konditionsidrottare. Han arbetar till vardags med både elitaktiva konditionsidrottare och motionärer i syfte att träna dem mot både bättre prestation och smärtfrihet.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som är passionerad för konditionsträning och vill öka din kompetens för att kunna coacha klienter mot olika uthållighetsrelaterade mål och mot generell konditionssutveckling.

För att gå utbildningen behöver du ha erfarenhet av att ha tränat andra eller ha annan utbildningserfarenhet. Kontakta oss gärna om du känner dig osäker kring vilka förkunskaper som krävs.

Tränarakademin

UTVECKLA DIN FULLA POTENTIAL SOM TRÄNARE

Tränarakademin är en skola där passionerade människor ges vetenskaplig kunskap och praktiskt kunnande för att utveckla sin egen potential som tränare. Vi har samlat Sveriges ledande experter inom träning, idrott och hälsa med lång erfarenhet från fältet. Forskare och praktiker...


Läs mer om Tränarakademin och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Diplomerad Endurance Coach
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Tränarakademin

Hälsingegatan 49
11331 stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner för Diplomerad Endurance Coach

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Endurance Coach från Tränarakademin, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön