Webbutvecklare
Yrket som webbutvecklare passar dig som är nyfiken och noggrann och har sinne för teknik, analys och problemlösning. Du har specialiserade kunskaper i programmering, publiceringsverktyg samt Design & UX och arbetar med att utveckla olika produkter och tjänster för webben utifrån ett användarperspektiv. I stor utsträckning handlar det om till exempel webbplatser, webbapplikationer eller e-handelssystem. Som utvecklare har du god problemlösnings- och kommunikationsförmåga samt ett gott öga för design.
Vad arbetar du med?
Som webbutvecklare har du kunskap om branschens verktyg och tekniker för att skapa och addera funktionalitet till moderna webbplatser. Du arbetar med de vanligaste programmeringsspråken HTML och CSS, C# och JavaScript och utvecklar webbplatser och andra tjänster utifrån ett användarperspektiv med kundens krav och behov i fokus. Du jobbar antingen självständigt eller i team med andra utvecklare, ofta i projektinriktad form.
Du behöver kunna förklara teknisk funktionalitet på ett begripligt sätt, och det är därför av stor vikt att du som utvecklare har god kommunikationsförmåga för att skapa samsyn med kundens utgångspunkt i åtanke. Du har kompetens att föra dialog om åtaganden och lösningar inom området både på svenska och engelska.
I rollen ingår även att arbeta med design och tillgänglighet på webben. Med utgångspunkt i kundnöjdhet och lönsamhet är det viktigt att du har förståelse för hur en affärsverksamhet drivs och utbildningen ger dig även kunskap i entreprenörskap och företagande. Med utgångspunkt i kundnöjdhet och lönsamhet är det viktigt att du har förståelse för hur en affärsverksamhet drivs och utbildningen ger dig även kunskap i entreprenörskap och företagande.
Yrket som webbutvecklare är flexibelt då arbetet teoretiskt sätt kan utföras var som helst i världen så länge du har tillgång till dator och stabil uppkoppling. Ibland kan hemarbete vara aktuellt, eller att arbeta från utlandet, men i många fall har man en fast arbetsplats på ett kontor, beroende på vilken arbetsplats och arbetsgivare det gäller. Anställningsformen kan variera då vissa utvecklare jobbar som IT-konsuler eller frilansare medan andra har fast anställning. Alla företag kommer vilja ha olika delar av sin verksamhet på webben. För ett företag kanske du skapar en informationswebbplats och för ett annat en webbplats för e-handel – möjligheterna är många!
Att studera på distans
Att studera på distans innebär stor frihet, och också stort eget ansvar. Du kan till viss del själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Programmet är en heltidsutbildning och du får räkna med att lägga ca 40 timmar/vecka på studier. Du och dina klasskamrater arbetar mycket i grupp online och här får ni själva komma överens om när det passar er bäst att arbeta tillsammans med uppgifterna. Utbildningen är till största delen webbaserad och innehåller även fysiska träffar (sk närträffar) i Jönköping. Träffarna kan bland annat innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.
Notera att LIA:n vanligtvis inte genomförs på distans, utan sker oftast på plats. Du kan med fördel söka din praktikplats på eller i närheten av din bostadsort. Läs mer om LIA på vår hemsida.
Dator
För att du ska kunna tillgodose dig utbildningen på bästa sätt, rekommenderar vi att du har tillgång till en egen bärbar dator. För att datorn ska klara programvaran som ingår i undervisningen behöver du en dator med:
- Minsta krav:
Intel core I5, 16 gig ram
256 GB SSD - Rekommenderat:
I7, 32 GB ram, 512 GB SSD
Varför välja TUC?
Samarbete med branscher
Behov på
arbetsmarknaden
Praktik/LIA
Förkunskaper
- Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
- Lägsta betyg E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
- Engelska 6
- Matematik 2
- Programmering 1
- Urval
Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval. Urvalet sker utifrån de urvalsgrunder som presenteras nedan och denna process genererar poäng som ökar dina chanser att komma in på utbildningen. Urvalet görs på värdet av särskilt prov, max nio poäng.
Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser får alla behöriga genomföra ett digitalt urvalsprov. Provet mäter förmåga att arbeta lösningsorienterat i grupp, analysförmåga och problemlösningsförmåga.
Vid samma poäng görs ett urval i form av lottning.
Examen & Intyg
Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.
Gör en intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 4,5
Skolan och utbildningen är bra, skönt med distans som skapar möjlighet för att hantera både privatlivet och plugget på ett enklare sätt med egen frihet under ansvar, skulle dock...
TUC Yrkeshögskola Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära...
Bra takt på utbildningen, kan va lite stressigt på vissa kurser. Stort plus för LIA:n