Avancerad biostatistik och epidemiologi

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå

Avancerad biostatistik och epidemiologi

Fokus i kursen är att ge en förståelse för statistiska resonemang i epidemiologisk dataanalys och forskning.

 

Koncept och verktyg för kausalitet kommer att diskuteras. Olika typer av regressionsanalys kommer beskrivas och tillämpas, med fokus på tillämpning av linjär och logistisk regression. Andra metoder, såsom Poisson, Cox och överlevnadsanalys, flernivåanalys och mediationsanalys kommer också introduceras. Kursen kommer vidare ge exempel på användning av epidemiologisk dataanalys inom forskning och praktik.

 

Epidemiologiska forskningsartiklar kommer diskuteras med fokus på statistisk och epidemiologisk metod. Under hela kursen kommer de teoretiska delarna att illustreras med diskussionsuppgifter och datorövningar med epidemiologiska data.

Förkunskaper

För sökande till kursen som fristående kurs, krävs minst 120 hp varav minst 30 hp inom ett av följande områden: hälsovetenskap, miljö- och hälsoskydd eller samhällsvetenskap, samt Engelska B/6. Studenten måste med godkänt resultat genomgått kursen 3FH072 Biostatistik samt kursen 3FH038 Epidemiologi eller ha motsvarande kvalifikationer.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Avancerad biostatistik och epidemiologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön