Avancerade experimentella kemiska verktyg

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå

Avancerade experimentella kemiska verktyg

Avancerade experimentella och instrumentella kemiska tekniker spelar en avgörande roll för studier av molekyler och deras växelverkan med omgivningen. Kemister förutsätts besitta förmåga både att framställa helt nya substanser och att studera dessa med lämpliga verktyg, en kunskapskombination som är central inom många naturvetenskapliga, medicinska och teknologiska vetenskaper inom både akademi och näringsliv. Kursen behandlar teoretiska och praktiska aspekter av moderna tekniker för att framställa, isolera och karakterisera olika typer av kemiska substanser viktiga inom livs- och miljövetenskaper. Kursen omfattar fyra block som behandlar verktyg för (i) syntes och isolering, (ii) separation, (iii) identifiering och kvantifiering samt (iv) struktur-karakterisering. Kursen fokuserar på vätskekromatografi, masspektrometri, IR och Raman spektroskopi, samt tekniker för röntgenspektroskopi och röntgendiffraktion. Laborationerna på kursen innefattar organiskt syntesarbete och praktiskt arbete med avancerad kemisk instrumentering och har en nära anknytning till pågående forskning vid Umeå universitet inom protein-, läkemedels- och miljökemi.

Förkunskaper

90 hp varav minst 60 hp inom huvudområdet kemi inklusive kursen Biofysikaliska-kemiska koncept (5KE145/5KE174), eller motsvarande samt Engelska B/6.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Avancerade experimentella kemiska verktyg

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön