Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Belastningsergonomi: Arbetsplatsanalys och riskbedömning

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Belastningsergonomi: Arbetsplatsanalys och riskbedömning

Denna kurs ger grundläggande och fördjupade kunskaper för att arbeta som ergonom inom företagshälsovården eller andra yrkesområden där behov av ergonomisk kompetens föreligger. Kursens innehåll fokuserar på att ur en belastningsergonomisk synvinkel få kunskap om och färdigheter i att utföra en arbetsplatsanalys och riskbedömning, samt utifrån detta planera och implementera ergonomiska åtgärder. Kursen ger en överblick av metoder som mäter fysisk exponering i arbetslivet, fördjupning i ett urval av riskbedömningsmetoder, samt kunskap och praktisk färdighet att sammanställa en riskbedömning skriftligt med vetenskapligt stöd. För att genomföra kursmoment behöver du tillgång till en ergometercykel. Kursen ingår i Magisterprogrammet i Arbetsliv och Hälsa och kan ingå i Masterprogrammet i fysioterapi samt Masterprogrammet i arbetsterapi.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Utbildning om minst 180 hp som fysioterapeut eller arbetsterapeut. Engelska B/ 6 och Svenska B/ 3 eller motsvarande. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/ högskola.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights