Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Fysioterapi - klinisk utvärdering och mätmetoder

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Fysioterapi - klinisk utvärdering och mätmetoder

Kursen tar upp definitioner och begrepp av betydelse för kvalitetsgranskning, utvecklingsarbete och resultatuppföljning inom fysioterapi. Den omfattar modeller, mätmetoder och instrument för diagnostisering, utvärdering och uppföljning av fysioterapeutiska åtgärder i klinisk verksamhet. Kursen syftar till att studenten skall kunna tillämpa mätmetoder för utvärdering inom fysioterapi utifrån ett vetenskapligt perspektiv. Kursen ges på halvfart och är en nätbaserad distansutbildning med virtuella kursträffar på dagtid. Kursen ingår i masterprogrammet i fysioterapi men kan i mån av plats läsas som fristående kurs. 

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Univ: Kandidatexamen i sjukgymnastik/fysioterapi eller sjukgymnast/fysioterapeutexamen om minst 180 hp varav 15 högskolepoäng vetenskaplig arbete eller motsvarande utländsk examen. Engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights