Geografiska informationssystem

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Umeå
Sista ansökan: 2024-10-15

Geografiska informationssystem

Kursen ger en fördjupning av kunskaper inom geografiska informationssystem (GIS), främst med tillämpningar inom miljöområdet, inklusive ekologi och geovetenskap.

Kursen fokuserar på teoretiska kunskaper i GIS samt praktisk användning av olika GIS programvaror för att bearbeta och analysera olika typer av spatial data med fokus på rasterdata och punktdata och att skapa kartor. Kursen förutsätter att man har en grund i följande aspekter av GIS: projektioner och koordinatsystem, bearbetning av vektordata inklusiv urval i attributtabeller, revideringar av kartfiler och attributtabeller, digitalisering av nya vektorfiler, georektifiering och vektoranalys. Kursen fokuserar på bearbetning och olika typer av analyser av rasterdata, inklusiv höjdmodeller, fjärranalys, interpolationer, hydrologisk analys, m.m.

Förkunskaper

60 hp Naturgeografi/Geovetenskap eller 60 hp Biologi alt. Kemi alt. Miljövetenskap och 30 hp Naturgeografi/Geovetenskap.Engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Geografiska informationssystem

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön