Geovetenskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Umeå
Sista ansökan: 2024-10-15

Geovetenskap

Kursen behandlar grundläggande geovetenskapliga processer i berg- jord- och vattenmiljöer. Kursen inleds med studier av bergarternas bildning, sammansättning och egenskaper samt deras betydelse för naturmiljön. Även geologiska resurser som industrimineral och malmer behandlas. Vidare studeras olika processer och drivkrafter bakom yt- och grundvattenbildning, yt- och havsvattnets egenskaper samt bildning av vågor, tidvatten och strömmar. Kursen ger genom praktiska inslag kunskap om geovetenskapliga metoder, exempelvis Geografiska Informationssystem (GIS) och andra tekniker för fortsatta geovetenskapliga studier.

Kunskaperna som presenteras under de teoretiska delarna befästs och exemplifieras under övningar och laborationer. Kursen är indelad i två moduler: Mineral och bergarter, 7,5 hp, Ytvatten, grundvatten och hav, 7,5 hp.

Förkunskaper

Fysik 1b1/1a eller Univ: Arkeologi A1, Arkeologi B1, Fältkurs med miljöarkeologi, Arkeologi och GIS

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Geovetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön