Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Global hälsa

Längd
10 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
10 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Global hälsa

Den här kursen i global hälsa är en introduktion till avancerade studier i folkhälsovetenskap. Kombinationen av globala socioekonomiska, demografiska och miljö förändringar och deras potentiella påverkan på hälsan kräver en vid definition av bestämningsfaktorer för folkhälsa. En rad av aktuella hälsoproblem analyseras så som miljöns inverkan på hälsan, kvinnors och barns hälsa, infektioner och kroniska sjukdomar. Kursen utforskar också hur aktörer, sammanhang, processer och innehåll av hälsopolitik förändras som ett resultat av globalisering. Studenter applicerar sina kunskaper genom att utveckla fallstudier från sina hemländer.

Efter avslutad kurs skall studenten kunna: redogöra för globala demografiska och epidemiologiska transitionsmönster; definiera nyckelbegrepp såsom globalisering, health policy, global public goods och global health governance; redogöra för viktiga globala hälsofrågor; redogöra för effektiva tillvägagångssätt att möte de utmaningar som finns inom global hälsa genom policy och program på olika nivåer.

Undervisningen är koncentrerad till fem kursveckor under kursperioden. Undervisningen ges i form av föreläsningar, seminarier, gruppövningar och hemuppgifter. Seminarier, gruppövningar och hemuppgifter är obligatoriska. All undervisning sker på engelska.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Umeå

Förkunskaper

För sökande till kursen som fristående kurs, krävs minst 120 hp varav minst 30 hp inom ett av följande områden: hälsovetenskap, miljö- och hälsoskydd eller samhällsvetenskap. Samt Engelska B/6. 
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights