Introduktion till data science

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
3 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Umeå
Sista ansökan: 2024-10-15

Introduktion till data science

Kursen ger en introduktion till data science med särskild tonvikt på prediktiv modellering. Syftet med prediktiv modellering är att göra prediktioner baserat på historiska data. Förutom de parametriska prediktiva modellerna linjär regression och logistisk regression, som behandlats i kursen Statistik A, introduceras även icke-parametriska modeller såsom K-närmaste grannar-modeller.

Oavsett val av prediktiv modell är det viktigt att kunna utvärdera hur bra prediktionerna är och under kursen behandlas olika sätt att göra det.

Prediktiv modellering används i allt större utsträckning i alla delar av samhället och som beslutsunderlag. Därför är det viktigt att vara medveten om att även beslut baserade på algoritmer kan vara biased och felaktiga. Det finns alltså många etiska överväganden inom data science och prediktiv modellering som vi måste reflektera över. Under kursen problematiseras detta.

Förkunskaper

Univ: 7.5 hp statistik med inslag av linjär regression och logistisk regression, eller motsvarande

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Introduktion till data science

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön