Sök utbildning 👉
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Konstnärlig Grund i Design

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Konstnärlig Grund i Design

Målet med kurspaketet är att studenten ska få grundläggande kunskaper och förståelse för den konstnärliga process, inklusive teorier och metoder, som används vid utvecklandet av form och idéer samt kommunikation av dessa. Kursen fokuserar på metoderna och det praktiska arbetet för det konstnärliga undersökandet, visualisering och kommunikation.

1. Grunder i formgivning, 30 hp

Kursen är en orientering i designämnets konstnärliga, kreativa och praktiska sidor, med fokus på både traditionell och nyskapande formgivning och konstnärlig träning (exempelvis skiss, gestaltning, materiallära, grundläggande 3D-modellering i datormiljö, m.m.). Under kursens gång bygger studenten färdigheter och förståelse för formgivning och gestaltning.

Modul 1 - Grundläggande tvådimensionell formgivning 15 hp

Modul 2 - Grundläggande tredimensionell formgivning 15 hp

2. Formgivning och visuell kommunikation, 30 hp

Kursen är en fördjupning av formgivningsprocessen med fokus på designämnets konstnärliga, kreativa och praktiska sidor, med fokus på både traditionell och nyskapande tredimensionell formgivning och konstnärlig träning (exempelvis gestaltning, materiallära, grundläggande 3D-modellering i datormiljö, m.m.). Under kursens gång vidareutvecklar studenten färdigheter och förståelse för formgivning och gestaltning samt kommunikation av detta. Studenten utforskar också utvecklingen av ett eget formuttryck. Under kursens gång bygger studenten en personlig portfölj med arbetsprover.

Modul 1 - Formgivning 15 hp

Modul 2 - Visuell kommunikation 15 hp

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Umeå
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights