Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Magisteruppsats i konst- och bildvetenskap

Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Magisteruppsats i konst- och bildvetenskap

Kursen ger en fördjupad orientering i och kunskaper om ämnet konst- och bildvetenskap. I kursen ingår att under handledning skriva ett självständigt vetenskapligt examensarbete i konst- och bildvetenskap, där teoretiska och metodologiska aspekter relateras till det tema som studenten har valt i samråd med kursansvarig. Uppsatsämnet inriktas på en avgränsad konstvetenskaplig problemställning, där studenten ansvarar för insamlandet av adekvat källmaterial, diskuterar material och metod samt definierar de teoretiska fält som kan komma till användning. Kursen utgör ett examensarbete för en magisterexamen i konst- och bildvetenskap.

Kursen utgör även termin 2 i HAKVM/ programmet för tillämpad kulturvetenskap

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Kandidatexamen i konst-och bildvetenskap eller motsvarande. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights