Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Människa-robotinteraktion

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Människa-robotinteraktion

Kursen handlar om fysiska robotar som används i tillämpningar med nära interaktion mellan robotar och människor. Fokus ligger på designöverväganden, utformning av mjukvara, och utvärdering av sådana tillämpningar.

Kursen är indelad i ett teoretiskt moment (Moment 1: Teori, 4 hp) och ett praktiskt moment (Moment 2: Praktik, 3.5 hp). Det teoretiska momentet tar upp aktuella frågeställningar, etablerad praxis, och använda metoder för att designa, konstruera, och utvärdera system av samverkande robotar och människor, och ger viss praktisk övning i att tillämpa denna kunskap. Exempel på begrepp som normalt tas upp i detta moment är autonomi, user-centered design, embodiment, anthropomorphism, emotions, design patterns, proxemics, deictic gestures, och natural language processing.

Det praktiska momentet löper parallellt med det teoretiska, och består i huvudsak av projektarbeten i grupp. Teorier, metoder och tekniker från det teoretiska momentet tillämpas för att designa och utveckla program för robotar som samverkar med människor. Praktiskt arbete med kritisk utvärdering av sådana robotar ingår även.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Umeå

Förkunskaper

Minst 90 hp varav 60 hp datavetenskap eller 120 hp inom ett program. Minst 15 hp programmering och 7,5 hp artificiell intelligens. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights