Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Masteruppsats i genusvetenskap

Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Masteruppsats i genusvetenskap

Kursen utgör ett större självständigt arbete för masterexamen i huvudområdet genusvetenskap. Målet är att studenten ska utföra en genusvetenskaplig undersökning som innebär att kritiskt och medvetet förhålla sig till genusvetenskaplig teori och metodologi samt att utforma genusvetenskapligt relevanta frågeställningar. Vidare ska studentens förmåga att urskilja, samla in och bearbeta ett relevant empiriskt material, alternativt utföra en teoretiskt argumenterande studie, fördjupas. Resultatet ska presenteras i skriftlig form. I kursen ingår även att försvara sitt arbete samt att opponera på någon annans arbete.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Univ:60 hp genusvetenskap (eller motsvarande) på avancerad nivå samt 15 hp vetenskaplig metod på avancerad nivå inom humaniora eller samhällsvetenskap.Därutöver krävs Engelska A/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om kursen ges på svenska.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights