Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Proteinkemisk separations- och analysteknik

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Proteinkemisk separations- och analysteknik

Kursen avser att ge ingående kunskaper om strategier som används för separation och rening av proteiner från naturliga källor och de som produceras via rekombinant-DNA-teknik. Praktiska tillämpningar behandlas.

Vidare skall kursen ge fördjupad kunskap om viktiga metoder för karakterisering av proteiners strukturella egenskaper. Metoder som behandlas innefattar olika typer av kromatografi som utförs med hjälp av automatiserade system, gelelektrofores, spektroskopi (t ex fluorescens, EPR och CD), affinitetsinmärkning och detektion av posttranslationella modifieringar.

Övervägande delen av kursen ägnas åt laborationer som anknyter till kursens och ger övning i självständig planering av rening och karakterisering av proteiner.

Kursen avslutas med att laborationsarbetet presenteras både muntligt och som poster.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Umeå

Förkunskaper

90 hp inklusive kursen Biokemi 15 hp (5KE020/075) eller Biokemi, Proteinkemi och enzymkinetik (5KE076) eller motsvarande samt Engelska B/6.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights