Studieort Örnsköldsvik: Sjuksköterskeprogrammet - Praktik i Örnsköldsvik med omnejd

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Distans
180 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Studieort Örnsköldsvik: Sjuksköterskeprogrammet - Praktik i Örnsköldsvik med omnejd

Som legitimerad sjuksköterska ansvarar du för vårdtagarens omvårdnad och vissa medicinska åtgärder, du har även arbetsledande uppgifter. Du kan arbeta med varierande arbetsuppgifter inom många olika verksamhetsområden, både nationellt och internationellt. Du arbetar för att främja den enskilda människans hälsa och möjligheter att leva ett meningsfullt liv i enlighet med sina behov trots sjukdom, lidande och funktionsnedsättning. Du samarbetar i team med andra yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården. Att arbeta som sjuksköterska förutsätter förmåga till kritisk granskning och användning av forskningsresultat och beprövad erfarenhet i vården. Sjuksköterskeprogrammet ger teoretiska såväl som praktiska kunskaper i omvårdnad, som är huvudområdet i utbildningen. Vidare ingår organisation och ledarskap, samt ämnen som anatomi, fysiologi, farmakologi, mikrobiologi, sjukdomslära, pedagogik och psykologi.

Programmet bedrivs på tre orter; Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik. Antagning sker höst- och vårtermin i Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik. Utbildningen i Skellefteå och Örnsköldsvik ges som distansutbildning, och i Umeå ges den som campusutbildning. Utbildningsplanen gäller för alla tre orter. I distansutbildningen sker obligatoriska sammankomster 2-5 ggr/termin à 2-5 dagar på studieorten. Den verksamhetsförlagda utbildningen genomförs inom avtalsområdet, Region Västerbotten eller Region Västernorrland.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen, Sjuksköterskeexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Studieort Örnsköldsvik: Sjuksköterskeprogrammet - Praktik i Örnsköldsvik med omnejd

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön