Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

3R för hållbarhetschefer - regleringar, regler och rapportering

Längd
4 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
4 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

3R för hållbarhetschefer - regleringar, regler och rapportering

Hållbarhet är nu en nyckelkomponent i ett företags långsiktiga strategi, affärsmodell, produktutbud och verksamhet. Det är en integrerad del av styrelserummets mål, ledarskapsresultat, ledningsincitament och innovationsmått. Regleringar, regler och rapportering är de viktigaste drivkrafterna för företagets hållbarhet idag. Hållbarhetschefer förväntas vara väl insatta i inte bara dessa 3R, utan också hur de ansluter till varandra och till ett företags affärsmodell, värdekedja och vägar för utsläpp av koldioxid. Dessutom förväntas hållbarhetsspecialister göra ett affärscase för framtida hållbarhetsinvesteringar för ett företag genom att kombinera avkastning på investeringar med en framåtblickande klimatriskhantering och begränsningsram.

Syftet med denna kurs är att successivt bygga upp förmågan att heltäckande förstå och tillämpa de globala och regionala regleringarna, reglerna och rapporteringskraven för att operationalisera de långsiktiga hållbarhetsmålen, målen och KPI:erna enligt företagets affärsmodell, värdekedja och sektorspecifika specifikationer.

Distanskursens upplägg: Kursen är helt webbaserad och undervisningen sker via en lärplattform. Tillgång till dator med högtalare, mikrofon, kamera och internetuppkoppling krävs för att följa kursen.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

30 hp inom valfritt huvudområde
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights