Allmän och molekylär systematik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
10 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Allmän och molekylär systematik

Kursen ger en introduktion till grundläggande begrepp inom allmän och molekylär systematik, ger dig vissa färdigheter i vanliga molekylära tekniker och grundläggande kunskap om fylogenetisk analys. Vi kommer att diskutera frågor i systematisk forskning och hur man kan hantera dem. Du kommer att möta både teoretiska och praktiska aspekter av fylogenianalys samt hur man avgränsar och identifierar arter och andra taxa, med fokus på molekylär data. Du kommer att implementera det du lär dig i små projekt/fallstudier.

Den laborativa delen av projektet kommer att genomföras på Klubbans biologiska station i Fiskebäckskil, Bohuslän. På Klubban kommer vi även att ha andra aktiviteter som seminarier "i verkligheten" som kompletterar den webbaserade undervisningen.

Distanskursens upplägg: Kommunikation mellan lärare och studenter sker via lärplattform och e-mötesverktyg. Tillgång till dator med stabil internetuppkoppling och webbkamera krävs. Den obligatoriska fältdelen av kursen planeras till 6-19 oktober 2024 på Klubbans biologiska station, Fiskebäckskil. På Klubban är det bland annat obligatoriska våt- och datorlabbar och en skriftlig tenta. Dessutom förekommer webbaserade examinerande moment.

Förkunskaper

Kandidatexamen inklusive (1) 60 hp biologi samt 30 hp kemi eller 30 hp geovetenskap eller (2) 90 hp biologi. I båda fallen genomgången kurs Alfataxonomiska principer 5 hp. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän och molekylär systematik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön