Att undervisa i ekonomisk teori

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Att undervisa i ekonomisk teori

Denna kurs vänder sig till ämneslärare i samhällskunskap och historia som vill fortbilda sig i de ekonomiska idéernas och begreppens historia och som också vill få verktyg för att undervisa om dessa. Kursen ger en översikt över några centrala ekonomiska idéer och deras historiska kontext, samt förslag på hur man kan förklara exempelvis ränta, inflation, utbud och efterfrågan genom att sätta in begreppen i ett historiskt sammanhang.

Distanskursens upplägg: Kursen är nätbaserad och ges via universitetets lärplattform. Kursen innehåller ett antal obligatoriska nätbaserade seminarietillfällen. Mellan träffarna är handledning och kommunikation nätbaserad. Tillgång till dator med internetuppkoppling och ev. headset krävs.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Att undervisa i ekonomisk teori

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön