Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Bioinformatik på nätet

Längd
5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Bioinformatik på nätet

Kursen består av fem kapitel som behandlar olika ämnen i bioinformatik som databassökningar, komparativ genomik, metagenomik och analys av proteinstrukturer. Varje kapitel innehåller en teoretisk del och en praktisk del med olika datorövningar.

Distanskursens upplägg: Kursen ges helt som nätburen distansundervisning. Frågor kan ställas kontinuerligt till de ansvariga lärarna som också ger feedback och godkänner de inskickade svaren på uppgifterna. Allt kursmaterial för kursen finns tillgängligt via kurssidan på webbportalen. I enstaka fall kan det behövas kompletterande information från andra, fria sökbara källor. Datorövningar kan göras på olika operativsystem (Linux, Windows, MacOS) och kräver ingen förkunskap i programmering eller Unix-kod.

Kursen avslutas med en skriftlig tentamen som innehåller datorbaserade frågor som relaterar till de praktiska övningarna på de fem kapitlen. Tentamen görs på distans och hålls under två vardagar och helgen (torsdag-söndag alternativt fredag-måndag). För att bli godkänd på hela kursen krävs dels att man blir godkänd på alla praktiska datorövningar, dels att man uppnår minst 50 % på tentafrågorna.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

60 hp biologi alternativt 45 hp biologi och 15 hp kemi eller geovetenskap.
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights