Den globala ekonomin - miljö, utveckling och globalisering

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Den globala ekonomin - miljö, utveckling och globalisering

Hur påverkar dagens ekonomiska system globalisering, människor och miljö i olika delar av världen? Vilka institutioner och aktörer har bäst möjligheter att arbeta för en hållbar utveckling? Hur förändrar den ekonomiska krisen satsningar och initiativ inom hållbarhetsområdet?

Den här kursen fokuserar på olika ekonomiska teorier som nationalekonomi, miljöekonomi och ekologisk ekonomi, ekonomisk historia, rättvisa, makt, utvecklingsmodeller och alternativa ekonomiska lösningar. Genomgående granskas, analyseras och diskuteras olika perspektiv, teorier och aktuella exempel i mötet med kunniga och intresseväckande gästföreläsare med lång erfarenhet inom området. Kursen samlar även internationella och svenska studenter till dialog och debatt rörande den globala ekonomins tillstånd och framtid.

Kursen ges vid CEMUS, Centrum för miljö- och utvecklingsstudier, i en studentledd utbildningsmodell där studenter aktivt bidrar till att forma innehållet i de olika kurserna, vilket skapar en studentcentrerad lärandemiljö.

Förkunskaper

60 hp

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Den globala ekonomin - miljö, utveckling och globalisering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön