Diakonivetenskap 1

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Diakonivetenskap 1

Vilken roll kan kyrkor och andra samfund spela i välfärden och hur har deras roll förändrats? Kursen introducerar dig till ett religionsvetenskapligt studium av välfärd, hälsa och social omsorg. Fokus ligger på kyrkors och andra trosbaserade organisationers sociala/diakonala handlande i samspel med ett välfärdssamhälle i förändring. Frågor om genus och mångfald diskuteras, liksom etiska och politiska frågor. Kursen lämpar sig särskilt för dig som är verksam inom den sociala samhällssektorn eller någon kyrka eller trosbaserad organisation.

Distanskursens upplägg: Distanskursen är nätbaserad och genomförs i en lärplattform. Kursen kräver aktivt och regelbundet deltagande i seminarier och examination. Dator med internetuppkoppling är en förutsättning för att kunna följa kursen.

Förkunskaper

60 hp

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Diakonivetenskap 1

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön