Dödahavsrullarna

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Dödahavsrullarna

Dödahavsrullarna hittades i grottor vid Döda havet vid mitten av 1900-talet. De cirka 2000 år gamla rullarna utgör ett stort bibliotek av religiösa skrifter. Under kursen får du bekanta dig med olika typer av texter, såsom omskrivningar av bibelberättelser, bibeltolkningar, hymner och exorcistiska formler. Du får reflektera över hur texterna bidrar till en bättre förståelse av Hebreiska bibeln och Nya testamentet, hur församlingarna bakom texterna levde och hur judendomen vid Jesu tid såg ut.

Distanskursens upplägg: Distanskursen är huvudsakligen nätbaserad och genomförs i en lärplattform samt under obligatoriska träffar på Zoom. Kursen kräver aktivt och regelbundet deltagande i seminarier och examination. Dator med internetuppkoppling är en förutsättning för att kunna följa kursen.

Förkunskaper

Introduktionskurs i religionsvetenskap, 30 hp eller motsvarande.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Dödahavsrullarna

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön