Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Dynamiska system och kaos

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Dynamiska system och kaos

De allra flesta processerna i naturen är i grunden komplexa och dynamiska. Detta gäller också för många av de problem som ingenjörer och naturvetare stöter på i sin yrkesverksamhet. I denna kurs får du verktyg för att analysera sådana dynamiska system. Du kommer lära dig att bestämma om, när och hur kaotiska beteenden uppstår. Kursen kommer att fokusera på tillämpningar inom fält som fysik, kemi, biologi och ingenjörsvetenskap. Deltagarnas erfarenheter kommer vävas in i undervisningen och de exempel som studeras under kursen.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

120 hp inklusive Mekanik III (analytisk mekanik). Programmeringsteknik I. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights