Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Ekologi

Kursen ger grundläggande kunskaper om ekologiska frågeställningar och principer på individ-, populations-, samhälls- och ekosystemnivå. Kursen ger tillämpbara kunskaper i ämnets hela bredd och utgör en bas för vidare studier i ämnet.

Kursen innehåller bland annat grundläggande definitioner och begrepp, ekosystemets flöden av energi och material, samt struktur och funktion hos ekologiska samhällen. Andra delar som behandlas är fördelningsmönster i naturen, olika typer av mellanartsrelationer, såsom konkurrens och predation samt populationers struktur och dynamik.

Distanskursens upplägg: Kursen ges helt som nätburen distansutbildning. Kommunikationen mellan lärare och student sker på lärplattformen Canvas (Studium) genom forum och e-post, samt genom lärares feedback på inlämningsuppgifter. Tillgång till dator med stabil internetuppkoppling och webbkamera krävs.

Anmärkning: Naturkunskap 2 kan ersättas av Biologi 1, Fysik 1a eller 1b1+1b2 och Kemi 1.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Naturkunskap 2

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet