Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Ekologisk metodik

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Ekologisk metodik

Kursen omfattar design och metodik för provtagning och övervakning av populationer av växter och djur. Kursen fokuserar på metoder som används inom naturvårdsarbetet på myndigheter och andra organisationer och omfattar: design, provtagningsmetodik, statistisk bearbetning av resultat, samt kommunikation av resultat och ekologisk data genom rapportskrivning och muntlig presentation.

Övningar i fält utgör kärnan i kursen och inkluderar metoder som används inom tillämpad naturvård och miljöövervakning i Sverige och EU, såsom kartering (GIS), fågelinventering, användande av insektsfällor, och inventering av växtsamhällen. Kursen innehåller omfattande arbete med R-programmering, inklusive analys av befintliga dataset. Kursen avslutas med en fältvecka där du genomför ett inventeringsprojekt och tillämpar de metoder som behandlats under kursen.

Kursen innehåller en veckas fältkurs i maj/juni.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

Avklarade kurser om 120 hp inklusive (1) 60 hp biologi samt 30 hp kemi eller 30 hp geovetenskap, eller (2) 90 hp biologi, i båda fallen endera av fortsättningskurserna Ekologi, 15 hp eller Limnologi, 15 hp. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights