Ekonomisk globalisering

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Ekonomisk globalisering

Att världens ekonomier flätas samman alltmer är något som de flesta känner till. Men hur går denna sammanflätning egentligen till? Vilka är aktörerna och hur ser de på möjligheter och hinder i en globaliserad ekonomi? Och vad innebär globaliseringen för den lokala arbetsmarknaden och konkurrenskraften? Den här kursen närmar sig dessa frågor ut ett geografiskt perspektiv. Det innebär att vi lägger fokus på:- platsspecifika förutsättningar för produktion och konsumtion- lokaliseringsfaktorer i en globaliserad ekonomi- hur stater, transnationella företag och arbetskraften "navigerar" i en global ekonomi- hur globaliseringen påverkar naturresursutnyttjande, genusförhållanden och hållbar utveckling.

Distanskursens upplägg: Kursen ges som nätbaserad utbildning utan fysiska träffar. Du behöver en dator med stabil internetuppkoppling. Kursen examineras genom skriftliga inlämningsuppgifter och deltagande i webbaserade diskussioner. Inlämningsuppgifterna laddas upp i den webbaserade lärplattformen, där du som student får återkoppling från läraren. Att läsa en kurs på distans innebär att du själv i hög grad bestämmer när du studerar, eftersom du inte är lika bunden till schemalagda lektioner. Tänk dock på att en distanskurs kräver lika stor arbetsinsats som en vanlig campuskurs och att det är viktigt att du lämnar in uppgifterna inom avsatt tid.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Ekonomisk globalisering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön